Tjäna pengar på internet för att svara på enkäter och undersökningar.


Om du är en student, hemmasittande,arbetsledig eller helt enkelt har lite tid över så är detta ett alternativ du verkligen bör se på.
Det är definitivt inte världens mest spännande jobb, men det är enkelt, relativt snabbt och ger bra betalt. Ett jobb du kan sköta var du än sitter, kanske en lång lunchrast på jobbet/skolan eller du kanske har sömnlösa nätter där ingenting hjälper.


Vi har konstaterat att det finns en hel del extrapengar att hämta genom att svara på betalda undersökningar på internet. Detta är ett område där det definitivt finns pengar att hämta för den som vill.


Det enda som krävs för att du ska börja tjäna pengar är att svara på undersökningar på internet. Och detta är vad du får betalt för. Du kan tjäna allt ifrån 100 till 700 kronor per undersökning du svarar på, ibland även mer beroende på undersökningen. Detta endast för att sitta hemma vid datorn och svara på undersökningar. Varför företag är villiga att betala för dina svar får du reda på inom kort.

 


Marknadsforskning är en internationell multimiljard industri

Marknadsforskning har länge varit en multimiljard industri och på senare tid har internet gjort det betydligt enklare att bedriva forskning på.
För att ett företag ska bli framgångsrikt måste det veta vad deras kunder vill ha, detta är dyrbar detaljerad information som företag är villiga att betala bra för. Med riktig kunskap om kunder och marknaden kan ett företag göra kalkulerade val och göra beslut som leder till ökade vinster i långsiktiga affärer.


Kundernas åsikt är ovärderlig        

                                                 
Att ha kunskap om sina kunder är värdefullt, och dina unika synpunkter, motiv, vanor, köpvanor, åsikter och favoriter är intressant för tusentals företag internationellt. Varje person har sin egen åsikt och det finns flera företag internationellt som vill kartlägga och analysera detta. Det är orsaken till att företag faktiskt är villiga att betala för din åsikt.


Vi talar förståss om kapitalisering. Både du och företagen vill tjäna så mycket som möjligt. Ett företag som vill analysera och förstå sig på marknaden genom undersökningar måste belöna sina enkätsvarare på något sätt. Det hade inte varit lätt för ett företag att svar på sina undersökningar om de inte betalade bra för tjänsten och detta är något företagen förstår.

 

Vad är det företagen vill ha svar på? Vad kan man bli frågad?

Frågorna kan vara allt ifrån vilka strumpsorter du gillar till vad du gillar att dricka på morgonen. Man kan jobbar var som helst även om du så är på semester i Thailand, så länge du har tillgång till internet.  På så sätt kan man förstå hur undersökningar har blivigt så populära på internet, även här i Sverige. Genom att svara på dessa undersökningar kan företagen kartlägga förbrukarens preferanser. Därför betalar de så bra för detta eftersom de har stor nytta av kunskapen de tjänar ifrån dina svar på undersökningen.

Men varför betalar företagen dig för detta?

Vissa kan förväxla eller associera detta med pyramidspel när de får höra talas om det, men det är helt fel. När du svara på undersökningar skapar du en tjänst och gör något utav värde. Företag värderar dina åsikter och synpunkter och det används till forskning som har som mål att kartlägga information om konsumenterna. Informationen som samlas in analyseras med målet att öka företagens förtjänst.

Detta ger en situation som alla vinner på, företag, konsumenter och ni  som svara på undersökningarna.  I komplett motsats består pyramidspel på att konstant varva nya medlemmar. 


De flesta företagen betalar dig med banköverföringar så att du får pengarna direkt in på ditt konto, eller så betalade de dig via paypal eller check. Alla tre alternativ fungerar världigt bra. De företag som endast betalar er i form av presentkort eller lotter kan vara ett tecken på att företaget är oseriöst. Håll dig till företag som erbjuder betalningar i riktiga pengar.

Hur fungerar det hela? Ge exempel

 • 1) Ett företag har utvecklad fyra datorer på skiss stadien. De vill ta reda på vilken av de fyra som ska utvecklas och säljas på en datoraffär nära dig. Detta kräver forskning för att kartlägga vad konsumenterna föredrar i datorer. Design? Prestanda? En kombination av båda? Eller kanske har de två olika designer de inte kan bestämma sig om.  Potentiella köpare till produkten vill få in betalda undersökningar där man kan bli frågad att svara på frågor så som: vilken av de fyra designerna skulle du köpa? Efter det skulle man kunna få en fråga så som: varför valde du just den datorn utav de fyra möjliga? Som en konsument kan du ge unik och riktig information till datortillverkarna som kan hjälpa sälja deras produkt och detta får du betalt för.
 • 2) Ett annat företag vill kartlägga vad män åldern 20-43 gillar att läsa om. Företaget genomför en omfattande undersökning. I undersökningen kan man hitta frågor så som , -vad engagerar dig?/ Vad intresserar dig?/vad gör dig upphettsad?-  Bland dessa alternativ måste du kryssa i vilket som passar bäst in på dig. Kanske vill företaget kartlägga vad män i den åldern gillar att läsa eftersom de vill lansera en större annons bland tidningarna med manliga läsare i den åldern . Eller så kanske de är ett bokförlag som vill veta vilka böcker du läser, och vilken del i tidningen som du läser dagligen för att få veta konsumenternas krav på marknaden.
  Du vinner på det genom att få betalt för att svara på undersökningen. Företagen vinner på detta då det resulterar i ökade vinster, och marknaden vinner på det eftersom de får produkter konsumenterna vill ha.

 

Hur mycket är det möjligt att tjäna?

Beroende på hur mycket tid du har att lägga på detta kan du tjäna väldigt bra. Det finns personer i Canada som har finansierat uppstarten av hela företag genom att svara på undersökningar. Andra personer har uppnåt en bra inkomst genom att investera pengar de har fått för att svara på undersökningar. De flesta ser att svara på undersökningar som en bra extrapeng men det finns också de som lever uteslutande på inkomsterna ifrån att svara på enkäter.

 

Vilka undersökningar ska jag välja? Vilka är bäst?

Utländska företag är bäst. Om du ska tjäna pengar på undersökningar är det definitivt de globala, europeiska och amerikanska företagen som är attraktivast. Vi har tidigare erfarenheter av företag som riktar sig åt den svenska marknaden, betalning här förekommer oftast som presentkort eller skraplotter. Timmlönen för dessa jobb är oftast väldigt dålig.

Vad hade du valt:  Fasta summor från stora internationella företag per undersökning svarad eller möjligheten att vinna 2000 kronor (oftast i en tävling med 100 tals andra enkätsvarare).


Vår egen erfarenhet är att det finns väldigt lite att hämta ifrån de svenska undersökningarna medans man kan tjäna betydligt  mer pengar om man fokuserar sig på de utländska företagen (“online surveys”).  Se våra rekommenderade länkar längst nere på sidan.

 

Betalda Undersökningar:  Värdering

  God extrainkomst varje månad

  Ingen risk bortsett ifrån investerad tid

  Enkel metod att tjäna pengar

  Möjlighet att tjäna pengar ifrån dag 1

  Rekommenderas till den som vill tjäna pengar och har tid över

 

Våra egna erfarenheter


Vi har provat undersökningarna som vi talat om.  Betalda undersökningar online ger absolut en bra extraintäkt. Det är immellertid viktigt att anpassa sig till de demografiska kraven vissa undersökningar har.  De första veckorna fick vi väldigt få undersökningar och inte fler än vi kunde hantera, precis som lovat.

Det tog en stund att vänja sig vid det hela, men i andra månaden låg vi uppe i $386 vilket ännu inte var något att skryta om men endå skäl till att förstå potentialen med det hela. Den andra månaden gick det betydligt bättre. Utifrån guiderna vi fick såväl som de betalda undersökningarna gick vi från den 1 september  till den 21 ordnade med en vinst på ca 500 dollar på internet. Detta var fortfarande inte något man kunde bli rik på men vi var glatt överasskade  och förvånade över hur mycket pengar man kunde tjäna bara genom att följa guiderna som fanns såväl som att svara på betalda undersökningar för att få in en extrainkomst och komma igång med andra projekt.

 

Tjäna pengar för att svara på undersökningar redan idag


Det enda du behöver göra för att börja tjäna pengar redan idag är som följande:

 • Få tillgång till en uppdaterad lista över nätverk och företag som är villiga att betala dig för din åsikt oavsett var du befinner dig i världen.
 • Registrera dig som en användare till dessa företag och nätverk.
 • Följa instruktionerna du får av företagen och du kommer omedelbart börja tjäna pengar.

Du måste alltså först få tag på en lista som konstant blir uppdaterad över betalda undersökningar. Listan är desvärre inte helt gratis, förmodligen på grund utav jobbet som krävs för att hålla en sådan lista uppdaterad. Som tur är behöver man inte gå på dyra seminarier eller köpa dyra VIP medlemsskap för att få denna information.


Vi har ett par rimliga alternativ för att få tillgång till uppdaterade listor


Listorna kostar oss runt $35-$50 och är en bråkdel av vad vi har tjänat tillbaka och ser man det på så sätt är det en värdig investering även om det kostar ett par dollar för medlemsskap. Det är dessutom bara en engångsavgift du enkelt kan betala med Mastercard/Visa och Paypal (internet plånbok).


Så snart du har betalat för medlemskapet får du tillgång till en kontinuerligt uppdaterad lista. Dessa listorna kommer innehålla allt du behöver veta för att börja tjäna pengar på betalda undersökningar.
Internet sidorna som vi själva har köpt medlemsskap på är:

 

 • Surveys at Home* – Inte någon särskilt bra design, men de absolut bäst betalande undersökningarna finns här ($49.95)
 • Surveys For income– Relativt ny och innovativa tjänster, listor med hög kvalite ($50)
 • Survey Scout – Väldigt bra översikt för betalda undersökningar, bra support ($37,95)
 • Survey Storage - Ny sida med massor av bra undersökningar för dig som har tid att jobba och tjäna pengar. Billig och också en enorm resurs!($39,90)

 

När du har köpt ditt medlemskap på sidorna ovan får du omedelbart tillgång till allt du behöver för att tjäna pengar på betalda undersökningar över Internet.

Företagen ovan erbjuder en snabbt, säker och enkel betalningsmöjlighet som fungerar via en objektiv tredjepart. Du kan vara helt säker på att få tillbaka dina pengar om du inte är nöjd med produkten (företagen utnyttjar en populär och allmänt erkänd betalningslösning som heter ClickBank som ger dig en 8 veckors pengarna tillbaka garanti)

Sammanfattning: Ett bra sätt att tjäna pengar på, värt att prova

Om du vill tjäna en god extrainkomst varje månad utan några större insatser kan detta vara något för dig. Till skillnad ifrån andra metoder som innebär “lättförtjänta pengar” måste du inte genomgå någon större förändring eller ändra på något för att svara på marknadsundersökningar. Som vi har sagt tidigare så är det inte världens mest spännande jobb men det betalar sig och är definitivt värt att försöka sig på under en tid.

Vilken grupp rekommenderar vi?  Vi har positiva erfarenheter med alla vi nämnt, men specielt Surveys at Home var intressant eftersom de fokuserar sig på de bästa betalda undersökningarna, samt att man får tillgång till väldigt bra och uppdaterade listor. De har också en guide om hur man snabbt kommer igång för att tjäna pengar på betalda undersökningar oavsett var man befinner sig i världen.

VIKTIG UPPDATERING:   Efter vi skrivit denna artikeln köpte vi ett medlemsskap på Paid Surveys at Home. Vad vi hittade var att denna internetsidan innehöll det bästa ifrån ovannämnda internetsidor, och en extra del där det beskriver hur nästan vem som helst kan tjäna pengar på nätet. Här hittar man mängder med strategier som presenteras på ett lättförståligt och bra sätt. Vi har redan provat en del av dessa strategierna och kan bekräfta att man kan implimentera det utan större insats från en själv.

Vi vill vara försiktiga med påståenden om hur mycket man kan tjäna uteslutande ifrån strategierna på Highest Paid Surveys, men vi vill seriöst säga att det är möjligt att tjäna allt ifrån 5 000 till10 000 kronor i månaden här via guiderna. De betalda undersökningarna ger oftast inte så mycket betalt men genom att använda guiderna som finns i paketet hos Paid Surveys at Home får du en väldigt god start.  Naturligtvist beror pengar du tjänar på hur mycket av din tid du investerar  (du behöver inte investera pengar annat än vad medlemsskapet kostar).


En annan sak som gör Highest Paid Surveys unikt är att det är anpassat till användare utanför engelspråkiga länder, och då tänkter vi inte endast på att språket är anpassat till de som inte har engelska som modersmål, men deras strategier är bra och fungerar bättre för någon som bor i Sverige tillexempel (de andra internetsidorna nämnda här är specielt skapade för användare som bor i Canada, USA, Frankrike, Storbrittanien, Australien, Spanien) De talar även om alternativ som gäller uteslutande för Sverige och/eller Europa, vilket är en av de viktigaste anledningarna till att vi rekommenderar Highest Paid Surveys framför de ovannämnda internetsidorna.  Highest Paid Surveys har alltså en långt större fokus på strategier som inte är beroende på var du bor.

Highest Paid Surveys innehåller mycket mera praktisk information än de andra internetsidorna vi har provat på, och därför kostade de också mycket mer i en period. Idag har Paid Surveys at home sänkt sig ner till samma prisnivå som sina konkurrenter och man kan få ett fullt medlemsskap för $49,95 vilket gör Paid Surveys at Home till vår nya favorit. Gå till Paid Surveys at Home


Copyright © 2008 VillDuBliRik.se