Extrajobb

Alla har vi väl någon gång haft ett extrajobb, det kan vara allt från att klippa gräsmattor till att stå i butik. Kanske har man ett extrajobb för att dryga ut sin månadslön, eller också är ett extrajobb det enda arbete man har vilket ofta är fallet under student-tiden.
Gör man en sökning på Internet efter extrajobb får man idag fram cirka 700.000 träffar, här finns flera företag som söker folk som är villiga att gå in och arbeta på helger eller under högtider. Man får också flera träffar på olika sajter vars innehåll beskriver hur man kan bli sin egen chef, de utlovar guld och gröna skogar om man börjar arbeta för dem. Det handlar ofta om att sälja produkter som kan vara allt ifrån hudvård till viktminskning, själva upplägget låter ofta bra men man ska känna till att det är en otroligt svår bransch man ger sig in i med massor av konkurrens och hårt arbete.

Ett extrajobb på Internet är dock ingenting som är omöjligt om man väljer rätt i djungeln av sajter som erbjuder den här möjligheten, det finns i dagens läge massor av människor världen över som har gjort Internet till en inkomstkälla.

I takt med att jordens befolkning växer blir det hela tiden viktigare för de stora företagen att synas, idag blir vi översköljda med reklam vare sig vi befinner oss hemma i soffan, ute på stan eller i något annat land. Att synas är A och O för företagsjättarna, men vad som också är otroligt viktigt för dem är informationen om vad folk tycker och tänker om deras produkter.

Låt oss ta ett exempel, det världsledande företaget "X" ska skapa en ny dryck men de är inte helt säkra på vilka ingredienser drycken ska innehålla. Nu måste de göra en undersökning och sätter därför ihop en lista på olika ingredienser, företaget gör sedan en undersökning där folk får bestämma vilka ingredienser drycken ska innehålla. När man sammanställt listan får man fram folkets åsikt och kan därmed skapa en produkt som sedan förhoppningsvis blir en storsäljare. Den här typen av undersökningar är ovärdelig för företagen.

Tidigare pratade vi om all reklam som idag fyller brevlådan varje dag, inte sällan är det just sådana här undersökningar som skickas ut men som oftast försvinner i soporna med de andra reklambladen. Hur ska då företaget få sin information om folkets åsikt? Det är här Internet kommer in i bilden.

Eftersom folkets åsikt, som tidigare nämnts, är ovärdelig kan de stora företagen kosta på sig att betala för den. Idag finns det massor av sajter på nätet som betalar en för att man genomför undersökningar om allt mellan himmel och jord. Många människor världen runt har just det här som sitt extrajobb och kan utan vidare tjäna ett par tusenlappar extra i månaden.

Betalda undersökningar har idag blivit otroligt stort på Internet, eftersom de största företagen säljer sina produkter över hela världen är det viktigt för dem att också få respons från folk i olika länder, inte minst Sverige. Många svenskar som har den här typen av extra inkomst kan utan vidare tjäna 4000 - 5000 kronor extra i månaden.

Inte alltför sällan kan det hela gå till så här: Du vaknar en lördagsmorgon, utsövd går du upp och sätter på kaffe. Du sätter dig sedan framför datorn och ser att ett stort företag är i behov av din åsikt då det gäller en ny produkt som ska lanseras, en undersökning med flervalsfrågor är sammanställd och ditt arbete de kommande 20 minuterna är att ge din åsikt. När undersökningen är klar har du blivit 700 kronor rikare.

Med exemplet ser man tydligt fördelarna med den här typen av extra inkomst, det är hela tiden på ens egna villkor. Man kan arbeta precis då man vill eller då man har tid, och visst är 700 kronor för 20 minuters arbete en ganska bra timlön?

Copyright © 2008 VillDuBliRik.se